ekatanalotis.grΔήμοιΓιατί είναι άδικο τα Δημοτικά Τέλη και ο Δημοτικός Φόρος να υπολογίζονται με βάση τα τετραγωνικά μέτρα.
ekatanalotis.grΔήμοιΓιατί είναι άδικο τα Δημοτικά Τέλη και ο Δημοτικός Φόρος να υπολογίζονται με βάση τα τετραγωνικά μέτρα.
Δήμοι

Γιατί είναι άδικο τα Δημοτικά Τέλη και ο Δημοτικός Φόρος να υπολογίζονται με βάση τα τετραγωνικά μέτρα.

Τα Δημοτικά Τέλη και ο Δημοτικός Φόρος να υπολογίζονται με βάση τα τετραγωνικά μέτρα του χώρου που ηλεκτροδοτείται και εισπράττονται με τους λογαριασμούς  ηλεκτρικού ρεύματος. Τα Δημοτικά Τέλη επιβλήθηκαν με το άρθρο 1 του νόμου 25/1975 «σε κάθε ακίνητο που βρίσκεται εντός της διοικητικής περιφέρειας των Δήμων και προορίζεται αποκλειστικά για την κάλυψη των πάσης φύσεως δαπανών που αφορούν την παροχή των υπηρεσιών της αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων, του ηλεκτροφωτισμού των οδών, των πλατειών και του συνόλου των κοινοχρήστων χώρων, καθώς και κάθε άλλης, παγίως παρεχόμενης από τους δήμους, υπηρεσίας, που σχετίζεται ή είναι συναφής με αυτές.». Στη πόλη μας τα Δημοτικά Τέλη είναι 1,83ευρώ/τετ. μέτρο το χρόνο και ο Δημοτικός Φόρος 0,23ευρώ/τετ. μέτρο το χρόνο. Αυτός ο τρόπος υπολογισμού είναι εντελώς ΑΔΙΚΟΣ! Τα σκουπίδια που παράγει ένα σπίτι δεν εξαρτιόνται από την επιφάνεια του σπιτιού αλλά από τον αριθμό των ατόμων που ζουν σε αυτό. Σε ένα σπίτι 100τ.μ. μπορεί να ζουν από κανένας μέχρι και  6 άτομα. Προφανώς τα σκουπίδια που παράγουν 2 άτομα είναι αρκετά λιγότερα από όταν σε αυτό ζουν 3ή 4ή 5 άτομα. Επίσης η επιβάρυνση που δημιουργείται στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου εξαρτιόνται από τον αριθμό των ατόμων και όχι από τα τετραγωνικά μέτρα του σπιτιού που μένει το κάθε άτομο. Το δίκαιο είναι τα Δημοτικά Τέλη και ο Δημοτικός Φόρος  μιας οικίας  να είναι ανάλογα του αριθμού των ατόμων που μένουν μόνιμα σε αυτή όπως είναι δηλωμένα στην εφορία (Ε1). Τα τετραγωνικά μέτρα της μόνιμης κατοικίας  δεν ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων που κατοικούν σε αυτή.

Κοινοποίηση
Hi, I’m admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *